Bikram opererad!

september 2011

Bikram har nu genomgått sin hjärtoperation! Den lyckades väl och han har nu återvänt hem! Tack för ert stöd!

Lille Bikram, som vi har berättat om tidigare, hade ett allvarligt hjärtfel. Sedan födseln har han haft ett hål i sitt hjärta. Förra året fick en av lärarna som arbetar på en skola som IndianChildren stöder, kunskap om Bikrams tillstånd. Han berättade för oss att denne 4-åring bara hade två år kvar att leva.

Sedan dess har IndianChildren samlat in pengar för Bikrams hjärtoperation och hjälpt familjen till de bästa läkarna. Förra våren när man började förberedelserna för operationen upptäckte läkarna att Bikram hade infekterade tänder. Detta behandlades först. När de heta sommarmånaderna hade passerat var det dags för själva hjärtoperationen. Bikram opererades i mitten av September 2011.

Operationen gick bra och utan komplikationer. För några dagar sedan återvände Bikram hem och återhämtar sig nu där hemma. Naturligtvis är, efter en så stor operation, läget ännu känsligt men han har redan varit ute och lekt en liten stund.
IndianChildren kommer att fortsätta följa upp hans tillstånd och vägleda familjen beträffande medicinering och efterkontroller på sjukhus.

Bikram efter operationen
Bikram efter operationen
Bikram väntar på att åka hem
Bikram väntar på att åka hem
Bikram hemma igen hos sin mamma, syster och kusin
Bikram hemma igen hos sin mamma, syster och kusin

gåvoshop

Du kan hjälpa barn med konkreta behov genom vår gåvoshop.

 
 

ge en gåva

Du kan stödja IndianChildren på ett antal olika sätt. Bland annat via en engångsgåva eller genom att köpa Birgitta Ekmans böcker.

 

våra sponsorer:


Feeding the Nations